You are here

Aktiviteter 2023

Covid 19 påvirker stadig vores planlægning, og 2022 ser desværre ud til også at blive påvirket, men vi forventer følgende:

 

Vi arrangerer turen til Bornholm, formentligt i uge 18 eller 19

 

Det er nu 4. år vi arrangerer denne spændende tur. Det er med i alt 3 dages fiskeri, 1 dag på kysten efter blanke havørred samt 2 dages fiskeri efter laks fra båd med Verona fishing (Per Sjøstrøm)
Per er kendt for at finde laksen og lover næsten fangst garanti. Oftest ligger fiskene mellem 5-15 kg. så det er de store østersø laks og havørred vi kan støde på. 

Ring eller skriv til os for yderliger info, hvis det lyder som noget for dig.   

 

Havture med Yellow Reef 2022
Alle Datoer er endnu ikke fastlagt, men vi regner i år med minimum 3 ture fra Hanstholm med båden Yellow Reef.

1. tur er den 19. marts 2022

Mere information nedenfor om den enkelte tur m.h.t tider, kørsel, filetering, fiskegej m.m. pris, o.s.v

 

Laksetur til Lagarn i Sverige i september er helt sikkert på programmet igen i 2022

Mere om dette senere

 

Har du yderligere spørgsmål til turene er du velkommen til at sende en mail på info@fishinggear.dk eller ringe og høre nærmere på tlf. +45 8618 3333 / +45 2889 4185. Vi sejler fra Hanstholm kl. 06.00 og er i havn igen ca. kl. 17.00. Vi kører fra Aarhus samlet kl. 03.00 og er hjemme igen ca. kl. 19.00. 

Vi fisker på vrag hvis vind og strøm tillader det, men også på stengrunde. Fiskeriet er primært på torsk, sej, langer, lubber og havkat. Men vi møder også ofte andre arter, specielt i efteråret kan der være store chancer for at få kurven godt flydt med makreller.
  
Turene kan bestilles via tlf. +45 8618 3333 / +45 2889 4185 eller direkte på dette link. Her kan du også læse mere omkring grejet samt anbefalet beklædning. Tilmelding er bindende og betaling skal være os i hænde senest 1 mdr. før afgang.
Prisen er 1.100 kr. inkl. transport pr. person. Forplejning sørger man selv for. Max. 12 deltagere.
Skulle turen blive aflyst på grund af blæst eller andet, returneres beløbet førstkommende hverdag.

Ingen af vore skippere sejler ud, hvis vejrforholdene ikke er i orden. Derfor kan du stole på, at hvis turen bliver aflyst, så er det ikke fordi skipper trænger til en fridag, men udelukkende på grund af vejret, der i perioder med megen blæst kan give aflysninger.

Det praktiske omkring fiskeriet
Afstanden fra Hanstholm til de første fiskepladser er cirka 2 timers sejlads; mens der er omkring 3 timers sejltid til selve revet. Dybderne vi fisker på ligger mellem 25-40 meter, men fiskeri på større dybder er til tider nødvendigt. Pirkene vi bruger ligger som regel mellem 200-500 gram.

Pirkefiskeri foregår med stænger på 20-50 lbs. monteret med et multihjul i mellem eller stor størrelse, med flettet line på spolen for bedre kontakt med agnen. Multihjulet er næsten en nødvendighed, da det er de færreste fastspolehjul, der kan klare det hårde fiskeri på Nordsøen eller ved vragene.

Et godt udvalg af pirke i mange farver og former med tilsvarende ophængere er også en nødvendighed.

Ophængere benyttes alt efter, hvad du ønsker at fange. Grønne ’Sprutter’ er klare favoritter til mørksej, det er dog vigtigt at eksperimentere lidt, for at få det optimale fiskeri.

Til slut et lille tips til pirkefiskeriet – lad være med at bruge store bevægelser, hvis du går efter store fisk. De gider ikke gå efter en pirk, der hopper som en hidsig gummibold over havbunden. Der skal altså lokkes med fine bevægelser.

Medefiskeri
Samme udstyr som pirkefiskeren bruger eller meget kraftigt spinnegrej, kan fint bruges til at mede med. Medefiskeriet er et udmærket alternativ til pirken, og giver desuden gode muligheder for at fange mere specielle arter. F.eks. havkat, lange, store fladfisk, og hvis man er heldig en helleflynder.

Kastefiskeri
Her er det en god idé at bruge en lettere stang. En 6-12 lbs. stang med et godt multihjul. Her bruges mindre pirke, idet du står i den side af båden, den driver imod, kaldet kastesiden, altså den modsatte side af pirkefiskerne. Et par farvestrålende ophængere forøger ofte din fangst med mange fisk.
 
Madding/agn
Du kan frit vælge agn, men et godt tip vil være konksnegle, rejer med skal, sandorm, silde- og makrelfileter. Bland gerne det hele sammen til en cocktail. Det er en god idé at bruge mindst to forskellige agntyper ved medefiskeriet. På denne måde spredes der forskellige dufte i vandet omkring agnen. Til gengæld er det vigtigt at skifte agnen ofte. Gerne 3-4 gange på en time
Det kan også være tilrådeligt at bruge en ’Rubby-Dubby’ i form af en agndåse/lokkedåse med forskelligt fiskeaffald – helst finthakket, så duftsporet bliver så stort som muligt. Skift indholdet i ’Rubby-Dubbyen’ ofte for hele tiden at have et frisk duftspor. Dette kan også gøres enklere ved at montere en lokkedåse, hvori der er en bomuldsklud eller et stykke gaze, der har ligget op til en uge og trukket fiskesaft. Hertil kan bruges olieholdige fisk samt rejer og muslinger. Det stinker, men afgiver dufte. Lokkedåsen sættes med blyloddet på en eventuel bom.

Når der agnes, kan man med fordel benytte mindst to forskellige agn. Det dækker et godt duftspekter, og så bør der skiftes til ny agn 3-4 gange i løbet af en time. Igen for at have et friskt duftspor.
Uanset om der benyttes tackler eller pirk, kan man med fordel anvende et stykke knækline, med en brudstyrke på 5-8 kg mindre end hovedlinen. Test knæklinen hjemmefra.
Det er i øvrigt altid en god ide at have rigget en eller to stænger til med en stor fed kuglelejesvirvel, så er det bare at bruge fem sekunder til at tackle om, så fisker man igen – enten hvis man mister forfanget eller hvis man skal skifte fra pirk til bundmede eller omvendt.
Det går lynende stærkt.

Aflivning af fangsten
Brug en tung priest og strubeskær lynhurtigt, så blodet løber af. Skær også halen igennem ved halefinnen.
Man opnår, at blod og væde løber fra, så fisken forbliver fin i kødet og bevarer den gode smag.
Følgende arter er repræsenteret på Det Gule Rev.
Torsk – Mørksej – Lyssej – Makrel – Hestemakrel – Kulmule – Rødfisk – Lange – Havkat – Rødspætte – Hornfisk – Knurhane – Havtaske – Kuller – Berggylt. Derudover kan der forekomme fangst af pighaj, gråhaj og sildehaj.

Gode råd
Til slut er lige nogle gode råd til dig, der skal på søen for første gang:
1. Sørg for at være udhvilet.
2. Klæd dig varmt på – man kan tage tøj af, men man kan ikke tage tøj på, der ikke er bragt med på turen.
3. Gode skridsikre støvler, så du kan stå ordentlig fast på det våde dæk
4. Spis jævnligt mens du er på havet, så du ikke bliver træt.
5. Har man tendens til søsyge så tag et par piller i god tid og supplér i løbet af turen, eller brug et 72-timers plaster.
6. Vær ikke nervøs, ingen ansvarlig skipper sejler, hvis vejret er for dårligt.
7. Kryds tjeklisten af endnu engang – better safe than sorry.
I tilfælde af aflysning, bliver deltagerne kontaktet telefonisk inden kl. 20.00 aftenen før turen.

Turene kan bestilles via tlf. +45 8618 3333/28894185 eller direkte på www.fishinggear.dk. 
Tilmelding er bindende og betaling skal være os i hænde senest 1 mdr. før afgang.
Prisen er 1.100 kr. inkl. transport pr. person.  
Skulle turen blive aflyst på grund af blæst eller andet returneres beløbet først kommende hverdag.

Vi mødes foran butikken i Aarhus kl. 03.00 og kører samlet, opsamling på vejen er dog muligt. Butikken er åben fra kl. 2.30-3.00 i tilfælde af sidste øjebliks mangler.